Clara


Tjena/hallå

Jag heter Clara (Birdie Nam Nam Kluriga Klara S33410/2004) och är född den 14 april 2004. Min husse, Björn, kom o hämtade mig i Vallentuna, för uppfödare Anki bodde där då. Det blev en lång bilresa ner till Vellinge. Jag satt i baksätet tillsammans med husses mamma. Jag ville helst fram till husse o sitta i hans knä.

 

Väl i mitt nya hem grävde jag upp den nyanlagda gräsmattan, åt upp golvlister samt käkade i mig alla gipshörnorna i den nyrenoverade hallen. Jag hittade på jättemycket hyss på ingen tid alls då jag var själv. Stundtals var husse arg på mig.

 

Nu skulle jag sättas i skola. En massa kurser på brukshundsklubben i Falsterbo. Husse sa att vi var sämst i klassen hela tiden för jag kunde inte koncentrera mig på det som husse ville, utan jag gjorde det jag själv tyckte var roligt. Hundmänniskor på klubben sa att de ALDRIG har sett en hund med en sån stor motor. Var har jag den motorn? Dessutom sa de att jag hade kvicksilver i tassarna. Det har jag själv inte märkt något av. Det blev fler o fler kurser och sakta men säker lämnade vi sista platsen till bäst i klassen. Dock tyckte husse att han hade svårt att få kontakt med mig, så sommaren/hösten 2006 gick vi kurser hos Jeppe Stridh i Veberöd. Husse säger att det är ngn form av milstolpe i min utbildning. Husse gjorde dessutom en film om mig hos Jeppe.

Vi har även varit med i Jeppes uppvisningsgrupp två gånger på mässan i Bosjökloster, Vilket både Husse o jag är väldigt stolta över for att fått vara med.

 

Hösten 2006 blev vi inbjudna till en klubbtävling i lydnad i Falsterbo. Vi vann den tävlingen i klass I med 166 poäng (vi var det enda ekipaget i nybörjarklassen). Efter det fick vi vara med i en lydnadsträningsgrupp.

 

Vi gjorde vår tävlingsdebut mars 2007 och till nu (sommaren 2010) har jag 10 1:a pris i elitlydnaden. Än så länge har jag LP I, LP II, LP III, LP ELIT, SELCH samt DM-mästare i Skåne (resultaten finns på annat ställe).

 

Min specialitet är BOLLAR. Jag har hittat jättemånga. Husse kallar det för min ”hittegodsavdelning”. Har även hittat en innebandyklubba i en buske som jag tog med mig hem (bild på mig, husse o mina bollar på förstasidan).

 

Vi har tillhört en träningsgrupp i Skanör - Falsterbo BK som inte finns längre. Plötsligt slutade den bara att fungera.

Vi har haft en "tränings coach" i Helsingborg som heter Kenneth Johansson, www.hundkompetens.se men det rann ut i sanden.

 

Vi saknar träningstillhörighet just nu och vi får se var vi finner den för det ska vi göra, för både Husse och jag har höga mål.

 

 

Clara är röntgad: HD A – Armbågar UA (0).

 

Wintergold's Wilson Deep Red Doubleuse Hob Nobs TJH LP Gregson Valter
Doubleuse Hole In One
Wintergold's Frasknyte LPI Doubleuse Mosquito
LPI Wintergold's Popcorn
Birdie Nam Nam Tequila Sunrise SLCH Oxundas Lustrous Lesley TJH LP Casags Feodor
Oxundas Brilliant Beatrice
Birdie Nam Nam Trophy Winifreds Salomon
Wintergold´s Bright Eye

 

 

 

 

 Claras hittegodsavdelning

Nyrullad i snön

Liten vovve i en stor säng

Valpvarning 1

Valpvarning 2